Kedvezőtlen időjárás várható Baranya megyében (Baranya MRFK)

Kedvezőtlen időjárás várható Baranya megyében

 

Kérjük fogadják meg közlekedésbiztonsági tanácsainkat!

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat március 24-én 10.02 órai előrejelzése szerint hétfőn Baranya megye területén erős hófúvás várható, a friss hóval fedett területeken a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet, ezért kérjük fogadják meg az alábbi baleset-megelőzési tanácsainkat!

 

Csak abban az esetben közlekedjenek gépjárműveikkel, ha az feltétlenül szükséges, lehetőség szerint vegyék igénybe a tömegközlekedési eszközöket!

Indulás előtt minden esetben ellenőrizzék gépjárműveik műszaki állapotát, a fék- és világítóberendezéseket, a kormánykeret, a gumiabroncsokat! Többen lecserélték már a téli gumiabroncsokat, azonban téli gumi hiányában semmilyen körülmények között ne induljanak el a havas, csúszós utakon!

Készüljenek fel a váratlan helyzetekre, vigyenek magukkal élelmiszert, meleg italt, meleg ruhát, takarót, hólapátot! Ha mégis útnak indulnak, számolni kell azzal, hogy a menetidő a kedvezőtlen időjárási viszonyok következtében jelentősen megnövekedhet.

Kérjük, hogy körültekintően - a megváltozott útviszonyoknak megfelelően – közlekedjenek, fokozottan tartsák be a biztonságos követési távolságot, lehetőség szerint ne előzzenek, inkább óvatosan, türelmesen vezessenek!

 

 

Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság